Eskiden Ne Güzeldi, Arap Baldırı Çıplaktı…

Eskiden ne güzeldi, Arap baldırı çıplaktı, İran ise pis molla idi…

Fransız düşünce kuruluşu  Avrupa Siyasi Tahminler Laboratuvarı (LEAP/Europe 2020), yayınladığı bir analizde, Soğuk Savaş döneminde “Batı’nın kalesi” olmayı kabullenen Türkiye’nin “uyanarak” –kelimeye dikkat- Batı kampını kademeli bir şekilde terk etmeye başladığını ifade etmiş!

Bismillah! Bu da nerden çıktı?

Yok, Türkiye uyanıyormuş  da, Batı’nın kalesi –Batının uşağı diyecek de dili varmıyor- olmaktan çıkıyormuş da falan!

Ba ba ba… Sakın bu da F tipi projelerden biri olmasın! Biz burada memleket elden gidiyor diye yırtınıyoruz, elin oğlanları ‘Türkiye ayağa kalkıyor’ diyor. Hem de bin telaşla!

Fesübhanellah! Bunda bir terslik var ama ne?

Bakın makosenlimiz postallımız, bağlımız, bahçelimiz, karalımız, denizlimiz, ayıkçımız, kayıkçımız, eratımız, başbuğumuz hep bir ağızdan memleket battı batıyor, ülke gitti gidiyor, millet yandı yanıyor derken bu elin Fransızlarına ne oluyor ki böyle… Acaba onlar da mı ‘yandaş’olmaya karar verdiler?

Baksanıza adamlar neler söylüyor. Kafayı yemiş olmalılar…

Zaten bunlar hep böyle. 90’lı yılların sonunda da yine böyle bir Fransız siyasi tahminler laboratuarı uzmanı, önümüzdeki yüzyılın başında (yani 2000’li yılların başında) Türklerin neye karar vereceklerinin çok önemli olduğunu söylemişti. Güya “Eğer Türkler, ‘uyanıp’ –bizi uyuttuklarını nasıl da itiraf ediyorlar- da yeniden eski Türkler olmaya karar verirlerseymiş Ortadoğuyla ilgili planları bulunan tüm ülkelerin, planlarını değiştirmesi zorunlu olacakmış!”

Şimdi de tahminlerinin tuttuğunu göstermek için böyle şeyler uyduruyorlar herhalde! Elin ağzı torba değil ki büzesin.

Efendim güya neymiş, “hayatî jeopolitik çıkarlarını yeniden tanımlama sürecine giren” Ankara, artık büyük güçlerin kendisine dayattığı gündemi takip etmek yerine kendi önceliklerini belirleyerek politika yapıyormuş!

Adamlar bunu da batılı  politikacıları uyandırmak için yazıyorlar.

TÜRKİYE UYANIYORMUŞ!

“Türkiye’nin uyanışı: Batı kampını kademeli terk ediş” başlıklı analizi AA haber yapıp geçti. Çoğunuz okumuşsunuzdur.

Türkiye’nin Batı’yla ilişkilerini anlamak için, İsrail ile ilişkilerine bakılması gerektiğinin vurgulandığı analizde, İsrail’in Aralık 2008’deki Gazze saldırısının ardından önce tonunu, sonra yönelimini değiştiren Ankara’nın Tel Aviv’le diplomatik ve askeri ilişkilerinden geri adım atmaya devam ettiği ifade ediliyor.

“İsrail pilotlarının Türkiye’deki eğitimlerinin durdurulduğu ve İsrail’in Ekim 2009’da NATO tatbikatından men edildiği”nin de hatırlatıldığı analizde, “Bunun hemen ardından Suriye’yle ortak askeri tatbikat duyurusu yapan Türkiye’nin ABD’ye sadık bir müttefik ve önde gelen bir NATO üyesinden beklenen askeri ve stratejik davranışların çok uzağına düştüğü” de belirtiliyor.

Ama burada bizimkiler bağırıyor: İşbirlikçi İktidar!

Ne enteresan bir memleket! Bizimkiler, gelişmeleri hainlik olarak nitelerken, adamlar bunu, ‘Türkiye’nin Batıdan uzaklaşması!” olarak niteliyor alarm veriyor! Bakın şu ifadelere:

“Soğuk Savaş döneminde, ‘Orta Doğu satrancında Batı’nın kalesi olmayı kabullenen’ Türkiye, Sovyetler Birliği’nin yıkılışının ardından Batı’yla farklılaşan çıkarları nedeniyle Washington’un ikazlarına uymak istemedi ve son dönemde ABD’ye verdiği bir dizi olumsuz cevapla bunu gösterdi”

Hatta bu yüzden NATO içinde Türkiye düşmanlığı alevlenmiş ve bazı liderler Türkiye’nin NATO üyeliğinin meşruiyetini sorgulamaya başlamışlarmış!

Allah Allah! Ya bu iktidar Amerikan uşağı değil miydi? İsrail’in her dediğini yapmıyor muydu? Memleketi satmıyor muydu?

Acaba diyorum, bu iktidar bir yandan memleket içinde bin türlü sahici numaralar çevirerek direnişçi güçleri, yapmadıkları işler içeriye tıkarken bir yandan da Batılı analiz guruplarını satın alarak, lehine methiyeler mi düzdürüyor?

Baksanıza adamlar ne yazıyor? Güya, Türkiye’nin bölgesinde kendi stratejik bakışıyla geliştirdiği politikalar, ABD ve NATO’nun çıkarlarına gittikçe artan oranda zarar veriyormuş. Washington’un tüm ısrarlarına rağmen Türkiye’nin hala İran ile iyi ilişkiler içinde olması da bunun deli imiş!

ESKİDEN NE GÜZELDİ

Sahi hakikaten, onlar yobaz mollalar idi değil mi? Modern Kemalist Türkiye’nin İranlı  mollalarla nasıl iyi ilişkileri olabilir ki? Bu iktidar da cidden yanlış yapıyor canım! Yok, komşularla sıfır problemmiş, yok açılımmış falan ne o öyle!

Eskiden ne güzeldi; Arap baldırı  çıplaktı, İran pis molla idi, Yunan zaten ezeli düşmandı, Ermeni hasımdı, Bulgar zalimdi, Rus haindi. Varsa yoksa bir Avrupa’mız vardı, bir de Amerika’mız! Onlar da, şu veya bu şekilde başımız her derde girdiğinde –anarşi, terör ve pkk belası gibil- sırtlarını bize döner, “silahımı kullanamazsın, mermimi atamazsın, benden aldığın tankı kullanamazsın, benden aldığın uçağı gece uçuramazsın, o uçakla İsrail ve Yunan jetlerine vuramazsın… vs” diyerek bizi sürekli İsrail’in kucağına oturtuyorlardı!

Sesimizi yükseltmeye, ‘canım acıyor’ demeye, ‘siz ikiyüzlüsünüz’ demeye hakkımız yoktu. Ez kaza biri çıkıp sesini yükseltecek olsa, hemen aramızdaki monşerlerini, medyatörlerini, işbirlikçilerini harekete geçirerek, kendilerinden özür dilememizi sağlarlardı. Şimdilerde bir yığın dindar cemaatleri bile yanlarına çekmişler. Kimisin bahanesi FG, kimisinin bahanesi, siyasi kıskançlık. Kendi yapamadıklarını bu ekip yaptı diye ortadan yırtılacaklar!

Yok, efendim iktidar aslında uşakmış ta danışıklı dövüş yapıyorlarmış. Adamlar, Batılı siyasetçileri uyandırmaya çalışıyor, “Türkiye-NATO ilişkileri dönüşü olmayan noktaya ulaşmak üzere” diyor. “Türkiye’nin, üyelerini kontrol etmekte güçlük çeken NATO’nun devam eden dağılma sürecine çarpıcı bir örnek teşkil ettiğini” söylüyor.

Asıl felaket de neymiş  biliyor musunuz? ‘Türkiye’nin Batı yörüngesinde tutulması için tasarlanmış’ –sen nelere kadir ya Rabbi.- AB üyelik sözü aygıtının geri tepmesi imiş!  Türkiye’nin, oyunu anladığı halde AB katılım müzakereleriyle demokrasisini güçlendirmeye çalıştığı ve ‘batının en Türkiye’deki sadık müttefiki’ olan “ordunun, kademeli olarak kışlasına çekilmeye zorlandığı” gerçeği imiş!

Görüyor musunuz felaketi? Ordu kışlasına çekilmeye zorlanıyormuş da böylece Batının Türkiye’deki vefalı dostları güç kaybediyormuş!

AB üyelik müzakereleri nedeniyle ‘ordunun güç kaybetmesini’ “kaderin bir cilvesi” olarak nitelendiriyor ve güya Batıyı Türkiye’yi demokrasiye zorlamakla kendi kalesine gol atan adama benzetiyor!

EKSEN KAYMASI

Bir zamanlar eksen kayması  diye bir şey tartışmıştık malum. Şimdi anlaşılıyor, eksen kayıyor diye kaygılananların asıl derdi neymiş. Efendim Türkiye’nin son dönemdeki aktif dış politikası Ankara eksenli imiş! Van vah vah! Batının, Coni’nin, Moiz’in gözünün içine bakarak hareket etmek varken, sen kim oluyorsun da Ankara eksenli palitika üretiyorsun canım olur mu öyle şey. Adam ciddi ciddi ikaz ediyor ve diyor ki:

“Amerikalılar ve Avrupalılar yanılmasın! Bize göre (Türkiye’nin) geri dönüşü olmayacak. Rusya, AB ve İran, güney sınırındaki diğer etkili aktörler ve Mısır arasındaki jeopolitik denklemin merkezindeki vasıta olan Ankara’nın yalnız gitmeyi bırakarak dağılma sürecindeki bir NATO’ya geri dönmesi için hiçbir neden yok”

NATO’nun Türkiye’deki “en sadık müttefiklerinin” ordudaki generallerdir. 10 yıl içinde görev alacak yeni nesil generaller, Doğu ve Batı arasında köprü olan Türkiye’nin birleştirdiği yakalardan herhangi birine ait olması halinde köprü köprü olmaktan çıkar, batı adına çıkmaz olur!”

İMF DE BİR AYGITMIŞ!

Avrupa Siyasi Tahminler Laboratuvarı’nın analizinde, bir itiraf daha var: O da İMF’nin, aslında Türkiye’yi Avrupa’nın kapısında tutmakla mükellef bir aygıt olduğu gerçeği!  Tabii analizin dilinin altındaki asıl bakla bu da değil. Ya ne? Su satırı dikkatle okuyun:

Türkiye’de önümüzdeki beş yıl içinde Washington destekli bir grup eski general küçük bir risk olsa da askeri darbe yapmaya kalkışabilir ama sonu muhtemelen, 1991 yılında Rus generallerin Mihail Gorbaçov’u hedef alan darbesi gibi olur”

Bu, suret-i haktan görünerek, Türkiye’deki batılı müttefiklerin, yani zinde güçlerin acil koduyla göreve çağırılmasıdır!

O yüzden de hükümetin itiyadı  asla ama asla elden bırakmaması gerekir. Darbe olmayacak inşallah bundan böyle ama tedbirsizlik de ahmakların işidir!

Mart elbette kış değildir fakat kazma/kürek yaktırır günleri de yok değildir! Unutmamak lazım!

Hakkında Mehmet Ali Bulut

1954’te Gaziantep’in İslâhiye ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu burada tamamladı. Gaziantep İmam Hatip Lisesini ve ardından Gaziantep Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Fakülte’nin Tarih Bölümünde doktora tezi hazırlamaya başladı. 1979 yılında Tercüman Gazetesi’ne girdi. Tercüman Kütüphanesinin kurulması ve kitapların tasnifinde görev aldı. Birçok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulundu… Daha sonra gazetenin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalıştı. Yurt Haberler Müdürü oldu. Köşe yazıları yazdı… 1991 yılında Haber koordinatörü olarak Ortadoğu Gazetesi’ne geçti. Bu gazete 5 yıl süreyle köşe yazarlığı yaptı. Yeni Sayfa ve Önce Vatan Gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlandı. 1993 yılında haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı’na girdi. Kısa bir süre sonra ajansın haber müdürlüğüne getirildi. Mahalli bir ajans konumundaki İhlas Haber Ajansı, onun haber müdürlüğü döneminde Türkiye’nin ve Ortodoğu’nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna yükseldi. 1997 yılında İHA’dan ayrılmak zorunda kaldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Veri Haber Ajansı’nı kurdu. Finansal sıkıntılardan dolayı Ajansı kapattı. 1999 yılında BRT Televizyonuna girdi. Haber editörü ve program yapımcısı olarak görev yaptı. 2001 Mayısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanlığına getirildi. 3 yıl bu görevde kaldı. Bir süre Ali Müfit Gürtuna’nın basın ve siyasi danışmanlığını yaptı. Turkuaz Hareket’in mantalitesinin oluşturulmasında büyük katkısı oldu. Bugün Gazetesi Yurt Haberler müdürü olarak çalışan Bulut, emekli ve sürekli basın kartı hamilidir. Eserleri: Karakter Tahlilleri, Dört Halifenin Hayatı, Geleceğinizi Okuyun, Rüya Tabirleri, Asya’nın Ayak Sesleri, Ansiklopedik İslam Sözlüğü, Türkçe Dualar, Fardipli Sinha, Derviş ve Sinha, Ruhun Deşifresi, Gizemli Sorular, Ahkamsız Hükümler, Can Boğazdan Çıkar, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri gibi yayınlanma aşamasında olan çeşitli eserleri bulunmaktadır. Roman ve Hikaye: Mehmet Ali Bulut’un Roman türünde yazılmış Fardihli Sinha, Derviş ile Sinha adında iki romanı ve aynı serinin devamı olarak Zu Nima ve Fardipli Sinha 2 ve Fardipli Sinha 3 tamamlanma aşamasındadır. Diğer çalışmaları: Çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, şiirleri bulunan Mehmet Ali Bulut son dönemdeki yazılarını haber7.com’da yayınlamaktadır. Bulut evli ve bir kızı vardır.

Ayrıca Bakınız

Çanakkale Geçilmedi…

Elhamdülillah, bu millet bir kez daha Çanakkale’nin geçilmez olduğunu gösterdi. Bir kere daha, bu millet, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir