Kıbrıs Türkü’ne Kulak Verelim

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 20. yıldönümü kutlamaları hazırlıklarının sürdürüldüğü şu günlerde, Kıbrıs Türkü’nden, asla yabana atılmayacak bir talep gündeme geldi.

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği ili Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi birer bildiri yayınlayarak, Kıbrıs konusunda Hatay Formülü’nün uygulamaya konulmasını istediler.

Kıbrıs Türkünün Rum’a yamanmak istendiğininin hatırlatıldığı bildiride, Kıbrıs Türk Kesiminin, federasyon veya ilhak suretinde Türkiye’ye katılması teklif edildi.

Bu üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir tekliftir.

Bizim hariciyecilerimizin, belki de bu tekliften ödleri kopacak ama, sanırım bu gearçeği görmenin zamanı gelmiş bulunuyor.

Türk diplomasisi, sarfettiği bütün çabalara rağmen, dünyaya haklı davasını kabul ettirememişse artık, bu konuda daha radikal kararlar vermeye kendisini alıştırmalı ve Kıbrıs Türkü’nün feryadına kulak vermelidir.

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği, Güvenlik Kuvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs Türk Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Barış Harekatı Gazileri Derneği ile Milliyetçi Düşünce Derneği”nin yayınladığı ortak bildiride bakın ne deniliyor:

“20 yıl önce gerçekleştirilen ve bütün Kıbrıs’a huzur getiren Barış Harakatı ile bitmiş olması gereken Kıbrıs meselesi, Rum ve Yunanlıların nihai hedefi olan Enosis hayallerini gerçekleştirmek için uyguladıkları sinsi planlarına bilerek alet olan Batı’nın da katkısıyla ve çok yönlü baskısıyla canlı tutulmaya ve bütün enternasyonal platformlarda ağırlıklı bir biçimde tartışılmaya devam edilmektedir. Batı, güvenlik arttırıcı tedbirlerin konuşulduğu bir dönemde Kıbrıs Tüarkü’nü boğmak için Türk mallarına ekonomik ambargo uygulamaktadır. Kıbrıs’ta devlet olarak Rum kesimini tanıma aybını sürdüren Batı bir yandan da bu ambargolarla Kıbrıs Türkü’nü boğmak istemektedir. Kıbrıs Türkü artık, Türkiye ile entegrasyondan başka çare tanımamaktadır”

Böyle bir teklif, herhangi bir ülkeden, dünyanın en aciz bir ülkesine gelse, bunu tereddütsüz kabul eder. Batılı devletler ise, böyle bir tekliği işgal gerekçesi bile yapabilirler.

Peki bize no oluyor ki, bu kardeşlerimizin çağrısına sessiz kalıyoruz.

Eğer Batı “ne der” pısırıklığına sığınacaksanız bilesiniz ki, Batı 20 yıldır ne demek istediğini pek güzel anlatmıştır. Anlamazlıktan gelen biziz.

Batı, “Ne olursa olsun, Kıbrıs’ı Ruma vereceğim” diyor. Şimdi siz, orada dökülen şehid kanlarını hiçi sayarak, bu teklifi kabul mu edeceksiniz.

Eğer cevabınız hayırsa, bu teklife kulak verin. Bakın size, çözümün nasıl olabileceği konusunda örnek de veriyorlar:

Hatay formülü!

* * *

Nedir Hatay Formülü?

Bilindiği gibi Fransızlar işgal ettikleri güney topraklarımızı boşaltınca Hatay için muhtar bir çözüm önerdiler. Boşaltma işlemi tamamlandıktan kısa bir süre sonra Hatay’da referanduma gidilecek ve halk kendi durumunu belirleyecekti.

Sonunda plebisit yapıldı ve Hatay halkı, Türkiye ile birleşmeye karar verdi. Hatay da yeniden gerçek sahiplerine döndü.

İşte Kıbrıs Türkü böyle bir teklif öneriyor. Kıbrıs’ta bir referanduma gidilir ve halk Türkiye ile birleşmeye karar verir. Mesele bukadar basit.

Evet mesele bu kadar basit ama, basit olmayan, aşılması zor bir gerçek var: O da bizimkilerin pısırıklığı.

Bütün hatlarıyla batıya mahkum olmuş, onların bir dediğini iki etmeme pespayeliğine alışmış bir hariciye ile bu meseleyi çözmek çok güç.

Şayet Türkiye bu teklifi ciddi alıp değerlendirmezse, en fazla bir yıl içinde Rum kesiminin başlatacağı bir silahlı saldırıya hazır olmak zorundadır. Nitekim batıda bunun alt yapısı oluşturulmuş bulunuyor. Rum kesimi, her gün iki milyon dolarlık silah alıyor. Kuzey’deki Türk gücüne karşı koyabilecek seviyeye geldiklerinde, zerre kadar tereddüt göstermeden saldırıya geçecekler.

Üstelik de “Batı ne der”i hiç kale almadan. O zaman ya yeni bir savaşı göze alacağız, ya da şehit kanlarıyla suladığımız toprakları Rumlara bırakacağız.

Pısırık politikalarla, yüreksizlikle büyük işler başarılamaz.

Ya şimdi yaparsınız, ya şimdi. Bu işin yarını yoktur artık. Geçen zaman kesinlikle bizim aleyhimize işlemektedir. Bizim bu pasifliğimiz, olsa olsa Kıbrıs Türkü’nü yeniden acıklı, meşakkatli ve ne kadar süreceği belli olmayan yeni bir mücadeleye mecbur edecektir.

Veya yeni bir Bosna katliamını da Kıbrıs’ta yaşarız olur biter. Siz de tarihe “barışçı politikacılar” olarak geçersiniz…

Hakkında Mehmet Ali Bulut

1954’te Gaziantep’in İslâhiye ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu burada tamamladı. Gaziantep İmam Hatip Lisesini ve ardından Gaziantep Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Fakülte’nin Tarih Bölümünde doktora tezi hazırlamaya başladı. 1979 yılında Tercüman Gazetesi’ne girdi. Tercüman Kütüphanesinin kurulması ve kitapların tasnifinde görev aldı. Birçok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulundu… Daha sonra gazetenin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalıştı. Yurt Haberler Müdürü oldu. Köşe yazıları yazdı… 1991 yılında Haber koordinatörü olarak Ortadoğu Gazetesi’ne geçti. Bu gazete 5 yıl süreyle köşe yazarlığı yaptı. Yeni Sayfa ve Önce Vatan Gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlandı. 1993 yılında haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı’na girdi. Kısa bir süre sonra ajansın haber müdürlüğüne getirildi. Mahalli bir ajans konumundaki İhlas Haber Ajansı, onun haber müdürlüğü döneminde Türkiye’nin ve Ortodoğu’nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna yükseldi. 1997 yılında İHA’dan ayrılmak zorunda kaldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Veri Haber Ajansı’nı kurdu. Finansal sıkıntılardan dolayı Ajansı kapattı. 1999 yılında BRT Televizyonuna girdi. Haber editörü ve program yapımcısı olarak görev yaptı. 2001 Mayısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanlığına getirildi. 3 yıl bu görevde kaldı. Bir süre Ali Müfit Gürtuna’nın basın ve siyasi danışmanlığını yaptı. Turkuaz Hareket’in mantalitesinin oluşturulmasında büyük katkısı oldu. Bugün Gazetesi Yurt Haberler müdürü olarak çalışan Bulut, emekli ve sürekli basın kartı hamilidir. Eserleri: Karakter Tahlilleri, Dört Halifenin Hayatı, Geleceğinizi Okuyun, Rüya Tabirleri, Asya’nın Ayak Sesleri, Ansiklopedik İslam Sözlüğü, Türkçe Dualar, Fardipli Sinha, Derviş ve Sinha, Ruhun Deşifresi, Gizemli Sorular, Ahkamsız Hükümler, Can Boğazdan Çıkar, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri gibi yayınlanma aşamasında olan çeşitli eserleri bulunmaktadır. Roman ve Hikaye: Mehmet Ali Bulut’un Roman türünde yazılmış Fardihli Sinha, Derviş ile Sinha adında iki romanı ve aynı serinin devamı olarak Zu Nima ve Fardipli Sinha 2 ve Fardipli Sinha 3 tamamlanma aşamasındadır. Diğer çalışmaları: Çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, şiirleri bulunan Mehmet Ali Bulut son dönemdeki yazılarını haber7.com’da yayınlamaktadır. Bulut evli ve bir kızı vardır.

Ayrıca Bakınız

“Tenkitte ölçü”nün aşırılıkları (1)

22-23 Ekim tarihlerinde kaleme aldığım “Şanssız bir dâvâ adamı; Bediuzzaman” başlıklı yazımız, ya gerçekten maksadı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir